Zwyrodnienie plamki żółtej

35%- o tyle można zredukować ryzyko stopniowej utraty wzroku, jeśli będziemy jeść dużo kolorowych, a przede wszystkim zielonych warzyw i owoców. Poniżej dodałam listę warzyw, które również pozytywnie wpływają na poprawę wzroku. Oto one:
-szpinak
-jarmuż
-rzymska sałata
-rzepa
-kapusta
-bakłażan
-brokuł
-cukinia
-kukurydza
-groszek
-brukselka
oraz jajka, orzechy i migdały.

Przyjmując suplementy zawierające przeciwutleniacze, spowalniasz rozwój choroby. Dowiodły tego przeprowadzone w Wielkiej Brytanii analizy. Ja, mając ten problem, oprócz zielonych warzyw i owoców, stosuję suplement diety Resvega.
Dodatkowo wspomagam się zażywając szafran

Chciałam się jeszcze z Wami podzielić przepisem na miksturę poprawiającą wzrok. Przepis ten jest bardzo stary.

Potrzebne składniki:
– 10 łyżek miodu
– 3 ząbki czosnku
– 4 cytryny
– 200ml oleju lniannego

Przygotowanie:
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
Następnie obierz cytryny i posiekaj je.
Dodaj wszystkie składniki i zblenduj.

Dawkowanie:
Przyjmuj po jednej łyżeczce mieszanki, przed każdym posiłkiem. Miksturę trzymaj w lodówce.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.