Surówka- kapusta w wodzie

Dodatek do drugiego dania! Ten przepis może być przydatny dla wszystkich wracających do domu po długim dniu pracy. Surówka ta jest smaczna i można ją konsumować przez dwa tygodnie. Należy ją trzymać w lodówce lub chłodnym miejscu. Jest to sprawdzony przepis!

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 1 litr wody gazowanej
  • 1 szklanka oleju
  • 3/4 szklanki octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1, 5 łyżki soli
  • 2 cebule
  • 3 kolorowe papryki
  • pieprz ziołowy (opcjonalnie)


Przygotowanie:

Kapustę, cebule i papryki pokroić w drobną kostkę. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać, zalać wodą mineralną i odstawić na 4-5 godzin, żeby kapusta zmiękła. Później włożyć do wyparzonych słoików i do lodówki.

2 myśli na temat “Surówka- kapusta w wodzie”

Dodaj komentarz