Przepis na pyszną jajecznicę wielkanocną z chrzanem
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy chrzan i mieszamy, aż nabierze lekko brązowego koloru. Jajka mieszamy ze śmietaną i mąką oraz wlewamy na patelnię i solimy. Smażymy na minimalnym ogniu. Cały czas mieszamy, aż jajecznica zgęstnieje. Świetnie smakuje z szyneczką i chlebem!
Dobrze jest zjeść takie śniadanie, bo chrzan wspomaga trawienie. Potem można objadać się wielkanocnymi, dosyć tłustymi daniami.
Dla mnie tradycyjnie bez jajek, chrzanu i szynki nie ma Świąt Wielkanocnych!
Muszę przyznać, że jajecznica rzeczywiście jest pyszna, i można nią oczarować gości…
Mnie się udało – polecam Wam wszystkim! Przepis jest prosty, a efekt – murowany!
Jajecznice w kuchni staropolskiej, były na długo przed pojawieniem się omletów. Moja jajecznica z chrzanem przechodzi z pokolenia na…Pozdrawiam Maria.
Jajecznice w kuchni staropolskiej, były na długo przed pojawieniem się omletów. Moja jajecznica z chrzanem przechodzi z pokolenia na…Pozdrawiam Maria.